piatok 31. mája 2013

Souvanna

Šujtáš sa ma stále drží a hlavne ma baví. Čo napísať k týmto náušniciam.......... Môjmu oku lahodiaca kombinácia béžovej a zlatej, zopár Swarovski bikoniek v dvoch veľkostiach, podlepené Ultrasuedom béžovej farby, dĺžka bez háčika cca 6,5 cm.
Ešte keby moje výrobky za mňa niekto nafotil. Fotenie ma fakt nebaví, príde mi to ako strata času. Radšej sa piplem s korálkami :-)



streda 29. mája 2013

Už zase

Dnes som bola v meste, na chvíľu, len s kamoškou na čokoláde. Cestou tam i cestou späť som však neodolala a navštívila zopár obchodov a jeden stánok s korálkami a toto je výsledok:
8 metrov maslovo-béžovej šujtášky, x párov zatváracích háčikov, perleť, tyrkysové korálky a nejaké tie farebné. Háčiky som potrebovala na dokončenie béžových šujtášových náušníc, možno už zajtra hodím sem na blog. A keďže sa mi béžovo-zlatá kombinácia s perleťou veľmi zapáčila, musela som doplniť zásoby šujtášky a perlete :-) Ako inak?


sobota 25. mája 2013

Raevouri

Smaragdovo zelená je momentálne prudko IN. Inšpirovala som sa u Zuzky a Dori :-) a použila som zo zásob aj rivolky vo farbe Emerald. Prvý krát som sa odvážila vziať do rúk aj štrasovú retiazku. No, nebolo vôbec jednoduché s ňou pracovať. Chce to cvik. :-))


streda 22. mája 2013

Oh la la!

Odkedy šujtášujem ešte som pri práci nepoužila klasickú Swarovski rivolku. Akosi mám rešpekt pred lepením a nie prišívaním :-) Rivolky však už boli nakúpené dosť dlho a oranžová šujtáška z Prahy rozhodla, že treba zatnúť zuby a skúsiť.........
Výsledok je vďaka farbe Astral Pink na rivolke krásny a farebný. Jej farba je ťažko opísateľná, hrá ružovou, oranžovou, fialovou a cyklámenovou. Úplná nádhera.



utorok 21. mája 2013

Kukhee

Nedávno spomínané cyklámenovo-čierne sklenené kabošony sú konečne spracované (aj keď bez pierok). Nad farebnou kombináciou som pomerne dlho hútala, skúšala som oranžovú, červenú, fialovú, čiernu ale nič neladilo. Jednoducho to nebolo ono. Tak som sa nakoniec vrátila k mojej obľúbenej letnej tyrkysovej a tá sadla. 
Za zmienku stoja ružové sklenené korálky Miyuki, ktoré som si objednala z Prahy. Boli na môj vkus neskutočne drahé a predávané po gramoch. Sú to 15, ale sú odlišné od klasických Toho 15 Round. Napriek tomu, že sú také malinké, majú každá rovnakú veľkosť, tvar ako Treasures a krásnu matnú oranžovo-ružovú farbu. S týmto druhom korálok som pracovala prvý krát ale rozhodne nie posledný. Škoda, že som objednala iba ten jeden gram :-)


piatok 17. mája 2013

Calderon

Biele nohavice, červené balerínky a modré tričko......... a k nim moje najnovšie náušničky v námorníckych farbách. Tak trochu veľké, tak trochu odvážne a tak trochu slovenské :-)


streda 15. mája 2013

Mireille

Áno, je veľká, gýčová a infantilná. Manžel sa preveľmi čudoval, že ju nevyrábam pre našu malú dcéru ale sa odvážim ju ukázať i prípadným záujemcom z radov dospelákov. No čo, možno sa nájde odvážna deva, ktorá ju vezme vyvenčiť kdesi do spoločnosti či na karneval. A možno nie. :-)
Mne takáto kritika však vôbec nevadí, z čelenky sa teším, zase som o jednu skúsenosť bohatšia. Vlasovú ozdobu som vyrábala prvý krát.
Vyšívané je tentokrát na obyčajnom filci čiernej farby, podšité je však Ultrasuedom. Jednotlivé články listov sú kvôli 3D efektu vypodložené dvoma vrstvami filcu. Škoda, že nie som blondína, či červenovláska, na mojich vlasoch táto farba vôbec nevynikne.
A vlastne, veď mne sa aj tak čelenky nehodia :-(((



utorok 14. mája 2013

Dopĺňam zásoby II.

Druhá várka materiálu dorazila. Oranžové šujtášky, kooooooooooopec ohňoviek na Bilobu, sklenené jazýčky na indiánske a šité náušnice so strapcami, nejaké to Toho a Miyuki a hlavne sklenené korálky na šujtášovanie. Len také maličkosti ale obrovská radosť:-)))



pondelok 13. mája 2013

Dopĺňam zásoby

Balíček z Fleru napriek problémom na pošte konečne dorazil. Radosť z neho mi však pokazil fakt, že kovová sovička, na ktorú som sa najviac tešila, prišla poškodená :-( Nemá asi význam ju reklamovať, keďže je to tovar z Prahy, poštovné, balné atď............. :-((( Škoda.
Druhý balíček z Koralky.cz je už tiež v BA a dnes večer sa z neho už budem aj vytešovať. Jupí :-)
Z Fleru som objednala hlavne kovové komponenty, chystám sa ich použiť na náušnice. Nápady sú  zatiaľ iba v mojej hlave a keďže mám nejaké tie objednávky, budú musieť chvíľu počkať. :-(



streda 8. mája 2013

Kimbra

Šultášujem ďalej. Dodávka z Fleru už bola odoslaná z Čiech, tak snáď tento týždeň dorazí.
Tentokrát som sa vrátila k farebnej palete mojich vlastných šujtášových náušníc, ktoré skutočne veľmi rada a často nosím. Modrý Goldstone som vymenila za sklenenú korálku a zmenila som i tvar. Aby to predsa len zostal originál. :-)) Swarovski Drop vo farbe Indigo im dodal ten správny šmrnc.


piatok 3. mája 2013

Hidalgo

V poslednej dobe mám neovládateľnú chuť vyrábať niečo farebné. Skúsiť voľačo iné ako moje obľúbené decentné a tlmené farby. A keďže ma znova chytilo šujtášovanie........ Voála, tyrkysovo-modrá, trávovo-zelená, béžová a zeleno-žlto-čierne pierka. To je farieb až až.

Čakám síce na dodávky nového materiálu, ale tieto náušnice som zvládla zo svojich vlastných zásob. Pierka, ktoré som dávnejšie objednala márne čakali na svoje použitie. Pracovala som s nimi prvý krát a bolo to zložitejšie, než som čakala. Nie sú totiž rovné, teda tieto konkrétne neboli. Tak som z nich musela dosť veľký kúsok odstrihnúť a použiť len tú najrovnejšiu časť. 

Ešte mám na zozname hnedé bažantie s zlato-čierno-bordovým kabošonom a červeno-cyklámenové so skleneným kabošonom v sýtej červeno-ružovej farbe. Tak ich už len nalepiť, počkať pár dní, kým zachne lepidlo a hor sa do práce.....