utorok 29. apríla 2014

Niečo jednoduchšie

Pomaličky zisťujem, že nie každý má odvahu nosiť odvážnejšie a väčšie náušky. Preto som skočila do Korálkového sveta a kúpila som zopár šutríkov na čosi jednoduchšie. Nech je u mňa v obchodíku z čoho vyberať. Uvidíme, ako rýchlo a či vôbec si nájdu nové majiteľky.



Tamsin

Na synovom tréningu som stihla dokončiť ešte hnedú háčkovanú šnúru. A tento tyrkysovo-hnedý kameň, ktorý mám z Ebay som jednoducho musela vybidovať. Je úplne nádherný, musel byť môj. Aj keď len na chvíľu, kým si nájde novú majiteľku.

pondelok 28. apríla 2014

Nová farba

Náramky tohto typu si nachádzajú nové majiteľky raketovou rýchlosťou. Takže rutina nerutina, farba Crystal Vitrail Medium tu ešte nebola. Ešte ostáva dorobiť náušničky do setu.

nedeľa 27. apríla 2014

Quezada Blue Zircon

Náušničky tohto typu tu už boli niekoľkokrát. Ale nie v tejto farbe a bez visiaceho prívesku. A mne sa páčia aj bez neho :-)

sobota 26. apríla 2014

Topaz Topaz Topaz

Oranžovú farbu mám rada, je taká teplunká, pozitívna a hrejivá. V týchto náušniciach som ju použila i na háčik, ako stredové očko a ešte som to zaklincovala visiacim príveskom. :-)


piatok 25. apríla 2014

Praia

Jááááj tá opálová retiazka. Som sa zamilovala. Bohužiaľ sa mi už míňa, kúsok si musím ešte odložiť na objednanú brošničku. Snáď mi z nej ostane ešte pár očiek na jedny - posledné - náušnice.
Farebná kombinácia sa tak nejak ponúkla sama. Moja obľúbená indigová, a aby ostatné farby ladili s retiazkou, museli pribudnúť aj tyrkysové rondelky od Swarovskeho a tyrkysový šujtáš. Koľko náušníc som už vlastne vyrobila s rivolkou vo farbe Denim Blue? Netuším, akosi sa strácam. A isto ešte nejaké pribudnú, zákazníčky si ich stále pýtajú.

štvrtok 24. apríla 2014

Tozzo Fuchsia

Čakám na zásielku nových Miyuki kociek z Belgicka. Bohužiaľ môj obľúbený e-shop rušia a vypredávajú všetok tovar. Neodolala som a doobjednala som minuté farby. Nanešťastie má výpredaj okrem pozitív ako nižšie ceny aj negatíva. Viazne vybavovanie zásielok a doba čakania na príchod obáločky sa predlžuje :-((. V tomto náramku sú však kocky použité len minimálne. Na jeho výrobu moje zásoby ešte stačili.

streda 23. apríla 2014

Suzan

Náušnice podľa návodu od Marie Géraud. No, zase nie úplne presne podľa návodu, ale u mňa to nie je nič nové. V pôvodnom návrhu od Marie boli obšívané Swarovski gombíky. Ja gombíky nemám, tak som si návod trochu upravila a použila klasické rivolky. Obdivujem toho, kto týchto náušníc dokáže vyrobiť viac kusov. Mne stačili tieto dva. Bola to hrozná piplačka. :-((

utorok 22. apríla 2014

Melírovaný

Dúfam, že toto je prvá lastovička, čo sa týka vzorovaných háčkovaných náhrdelníkov. Stále hľadám nejaké vkusné vzorky na háčkovanie, aby som aspoň trochu preriedila moje zásoby Toho 11-tok. :-) A aby som konečne našla odvahu vziať do ruky už celú večnosť kúpenú niť One-G a tie prťavé 15-tky......

piatok 18. apríla 2014

Samba III

Už zopár dní hotový náramok v pestrých farbách leta. Kovový základ som dostala od kamarátky, vraj ona nevyužije. :-) No, u mňa sa príliš dlho neohrial. Pôvodne som ho chcela využiť na vyšívaný náramok ale akosi ma kopla múza a dopadlo to inak. Keď som robila na farebnej čelenke objavil sa pri nej červený Ultrasuede a............ výsledok je jasný.



pondelok 14. apríla 2014

Akkra

Asi by som si mala na chvíľu dať zákaz práce s tmavomodrým šujtášom. Aj v mojom Sashe obchodíku to vyzerá čudne :-) Buď totál brutál farby alebo indigo. :-))
Pôvodne som Swarovski rivolku vo farbe Crystal Golden Shadow chcela použiť do béžovej čelenky. Zabrzdili ma však 4 mm bikonky, ktoré v tento farbe bohužiaľ nemám. Keďže by to bez nich nebolo ono, vymenila som béžovú za indigovú a medovú a pekne to sadlo. Svoje robí hlavne tá zlatavá štrasová retiazka, ktorá prifrčala nedávno poštou :-)


piatok 11. apríla 2014

Samba II

Nemôžem si pomôcť, ale občas musím zo svojej dielne vypustiť dáku divočinu. Neviem, či je nová čelenka nositeľná a či sa nájde nejaká deva, či skôr diva :-))), ktorá jej dá nový domov, ale nijak prudko mi to nevadí. Zbožňujem tie farby natoľko, že už začínam pracovať na náramku :-).


streda 9. apríla 2014

Tyrkysový

Žiadne Déja vu. Ja len veľmi rada vyrábam bilobové náramky. Včera som si na FB len tak z pasie robila test osobnosti - na ktoré povolanie sa hodím. A okrem iného mi vyšlo, že mi neprekáža rutina, xixixi. Tak toto je dôkaz, že test vyšiel správne. Rutina v tejto podobe mi naozaj vôbec neprekáža.



utorok 8. apríla 2014

Opäť filigrány

A je to tu zas. Pridávam prácu našej pani poštárke. Opäť mi do schránky chodia obáločky plné príjemných prekvapení. Napríklad tieto navetky. Po takých kúskoch som už dávno túžila.
Dnes prišli kuriérom náušnicové háčiky, plná obálka. A aj dva tyrkysové kabošony so zlatou štruktúrou na povrchu. Tie spracujem do vyšívaných náramkov. To je mi už teraz úplne jasné.

A toť ešte jedny filigránové náušky. Na objednávku :-)

pondelok 7. apríla 2014

Tunis

Nestáva sa asi často, aby si zákazníčka sama vybrala šujtáš, šutríky i retiazky na náušky a na mňa nechala už iba ich výrobu. V tomto prípade (a v ešte jednom, ktorý ešte len príde) to tak bolo. Tu je výsledok. Naozaj pekná kombinácia, i keď trochu netradičná. Ale ja také môžem. :-))

nedeľa 6. apríla 2014

Tozzo

Centrálny komponent z tohto náramku som okukovala v knižke Marie Géraud veeeeeeeeeľmi dlho. Chýbali mi však korálky istej veľkosti, ktoré boli použité vo vzorke. Zafungoval opäť e-shop v Belgicku a poď ho skúšať. Chvíľu som maturovala, ale nakoniec som ho úspešne dokončila.
Takisto som chcela vyskúšať do náramku zakomponovať šnúrky a tým ho trochu odľahčiť. Voála, tak tu je. Jemný a ľahunký.

sobota 5. apríla 2014

Neónky

Ďalší kúsok na objednávku. Ak mám byť úprimná, hodnú chvíľu som dumala, ako to urobiť, aby boli "jedovato zelené", ako sa vyjadrila sama budúca majiteľka. Fotky to až tak neukážu, ale náušky boli naozaj freshné :-)).


piatok 4. apríla 2014

Ruby vs Rivas

Mám pocit, že to tu na blogu v poslednej dobe trochu viazne :-)). Nie je to však spôsobené tým, že nič nerobím, skôr naopak. Roboty mám vyše hlavy a nestíham uspokojiť dopyt a hlavne nestíham robiť niečo nové, čo tu ešte nebolo :-)))
Oki, tak aspoň odprezentujem to, čo som priebežne vyrobila. Toť náramok v štýle Biloba, ktorý už má svoju novú majiteľku. Farby ako náramok Rivas, vzorka z náramku Ruby. 



štvrtok 3. apríla 2014

Niečo jednoduché

Trošku pre zmenu niečo jednoduchšie zo šujtášu, podľa konkrétnej objednávky. Ružovú farbu osobne veľmi nemusím, ale v kombinácii so šedou to ide, nie?
Boooooože, tá fotka je zase na nič :-(((